Beklentilerinizi Karşılamak İçin Buradayız
- Profesyonel servis uzmanlığı,
- Uygun maliyetli / zamanında onarım,
- Genellikle aynı gün servis,
- Asansör aksama süresinin minimize edilmesi ve
- Acil erişim için parça stoğu
Revizyon ve Modernizasyon
Binalarda ya da ev-iş yerlerinizde kullanmış olduğunuz asansörler zaman içerisinde yıpranır ve bazı mekanik parçaların ömürlerini tamamlamasından dolayı işlevini yerine getiremez. Bunun yanında gelişen teknoloji ile birlikte asansörlerde hem kullanım kolaylığı ve konfor, hem de güvenlik tedbirleri daha ön plana çıkmaktadır. Güvenlik önlemleri için gerekli prosedürleri ve güvenlik etiketi için eski asansörlerinizin baştan aşağıya kontrol edilerek değerlendirilmesi, eskiyen parçaların yenilenmesi ve gerekirse yeniden asansör kurulumu işlemlerini firmamız teknik ekibi ile birlikte en kısa sürede tamamlayarak teslim eder.
Asansör revizyonunun getireceği avantajları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;
– Güvenlik standartlarının arttırılması sayesinde daha güvenli bir kullanım sağlanmış olur.
– Yeni ürünlerin piyasaya sürülmesi sayesinde daha estetik bir görünümün oluşturulması sağlanmış olur.
– Asansörün daha konforlu çalışmasını sağlanmış olur.
– Yüksek oranda enerji tasarrufu sağlanmış olur.
Bakım ve Arıza Tespiti
Bir sistemdeki teknik elemanların yapısının olması gerektiği durumun, korunması, yeniden kazandırılması ve mevcut durumun belirlenip, değerlendirilmesi için gerekli önlemler topluluğu olarak bakım tarif edilir. Asansör tesisleri, insan hayatı ve mal güvenliği bakımından diğer makina sistemlerinden daha yüksek emniyet ve güvenilirliğe sahip olmalıdır. Uygulanacak planlı ve sistematik bir bakım yöntemiyle asansörden beklenen kesintisiz ve güvenilir çalışma süresi uzatılıp, tamire ihtiyaç azaltılabilir.
Bakım, genel olarak sadece hasar oluştuğu zaman alınan tedbirler topluluğu olmayıp, donanımın performansını, güvenirliliğini, düzenli ve verimli, arızayı önleyecek şekilde emniyetli çalıştırarak en üst düzeyde tutmak ve işletme kayıplarını en aza indirmektir. Herhangi bir nedenle asansörler devre dışı kaldıkları zaman, tamir edilmek, ayarlanmak veya değiştirilmek zorundadır.
Asansörlere uygulanan bakımın amacı, donanımın performansını, güvenirliliğini sağlamaktır. Ayrıca tesisi düzenli ve verimli, arızayı önleyecek düzeyde emniyetli olarak çalıştırılacak en üst düzeyde tutmak ve işletme kayıplarını en aza indirmek de bakımın amaçlarındandır. Bunun için uygulanması gereken bakım yöntemleri şunlardır;
1) Koruyucu ve Planlı Bakım:Donanım ve elemanların çalışmalarını yeterli ve uygun bir şekilde sürdürülmesi için düzenlenen bakım.
2)Arızadan Kaynaklanan Bakım:Donanım ve elemanların yeniden eski çalışma koşullarına dönmesini sağlayan bakım.
3) Değiştirme:Donanım ve elemanlar aşındığında veya daha fazla güvenli ve uygun çalışma kabiliyetini yitirdiğinde uygulanan bakım.
4) Dinamik Bakım:Donanımın uzaktan izlenme ve bilgilerin bilgisayar tarafından sürekli değerlendirildiği bakım .
Kullanılan makina ve donanımların kalitesi çok çeşitlilik gösteren ve değişik güvenirlilik seviyelerine sahip olan asansörler, tüm sistemle ve tek tek elemanlarla belirlenir. Asansörler herhangi bir nedenle devreden çıktıklarında tamir edilmek, ayarlanmak veya değiştirilmek zorundadır. Bununla birlikte “Koruyucu Bakım” sonunda, tamire olan ihtiyaç bir dereceye kadar azaltılabilir. Asansör tesisi için güvenirliliği arttırmak için uygulanması gereken faktörler şunlardır:
·Koruyucu bakım,
·Doğru ve tam bir bakım,
·Problem yaratan elemanların yerine daha güvenilir elemanları kullanma,
·Rapor edilen tesisin tasarımcı tarafından gerekli değişikliklerin yapılması.
Bu faktörlerden koruyucu bakım asansör tesisinin emniyetli ve güvenilir çalışması için en önemli yeri tutar.
1. Asansör Tesislerinin Muayenesi
Kritik parçaların muayenesi, tesisin güvenirliliğinin artmasıyla doğrudan ilgilidir. Muayene, parçaların değiştirilmesi ve ileride olası arızların giderilmesini sağlar ve normal olarak bütün bakım programları süresince uygulanır. EN 2168 Standardında da belirtilen muayeneler asansör tesisine uygulanmalıdır.
Gözle ve elle yapılan muayenelerin önemlileri şunlardır:
· Halatlarda kopuk tellerin var olup, olmadığının kontrolü ve aşınıp aşınmadığına bakılmalıdır.
· Tahrik kasnağı yivinde aşınma kontrol edilmelidir.
· Ray pabuçları kontrol edilmelidir.
· Asansör kablosunun dış muhafazasında çatlak olup olmadığının kontrolü yapılmalıdır.
·Makine grubunda dişli ve yataklarda aşınma olup olmadığı kontrol edilmelidir.
·Yaylı ve hidrolik tamponların çalışıp, çalışmadığı kontrol edilip, ayarlanmalıdır.
·Somun ve cıvataların gevşeyip gevşemediğine bakılmalıdır.
·Kat ayarlarının verilen sınırlarda olup olmadığına bakılmalıdır.
·Kabin kat ayaları ve durak kapı açılmaları kontrol edilmelidir.
·Frenleme elemanlarından birinin görev yapmaması ile diğer elemanların kabini durdurmadığı fren konstüksiyonlarında mekanik frenler kontrol edilmelidir.
Muayene genellikle yakın gelecekte hangi elemanların tamir veya bakıma ihtiyaç duyacağını ölçmek için düzenli periyotlarda yapılır. Bu gibi muayeneler asansörün geçici hizmet dışı kalması gibi kısa süreli zararlara yol açabilir. Ancak diğer taraftan bu muayeneler, arıza esnasındaki zaman kayıplarının toplamının kabul edilebilir düzeylere indirir. Asansör kullanıcıları ve bakım elamanları, işçilik ve malzeme tutarları yüksek olduğundan koruyucu bakım tutarlarını minimum düzeyde tutmaya çalışmalıdır.
2. Asansörlerin Yıllık Kontrolü
Hazırlanan yönetmelik ile periyodik bakım haricinde, yapının bağlı bulunduğu Belediyeler veya Belediye hudutları dışındaki yapılar için Valiliklerce yılda en az bir kez her asansörün kontrolünün yapılması zorunlu kılınmıştır. Bu hususla ilgili olarak kadrosunda yeterli teknik eleman bulunmayan Belediye veya Valilikler yıllık kontrol için asansörün bakımını yapan firmaya veya dışarıdan bir elektrik ve/veya makina mühendisine yaptırmaları belirtilmiştir.
Asansörün emniyet ve işletme yönünden standartlara uygun şekilde çalıştığını, tesisin işletilmesine engel bulunmadığını belirten ve sorumluluğunu taşıyan bir rapor verilmelidir. Bu raporun tazmin ettirilmesinin takibinden asansörün bulunduğu bina yöneticisi ve bakımı yapan firma müştereken sorumludur. Hazırlanan rapor 3 nüsha olacak, Belediyede veya Valilikte, bakımcı firmada ve kullanıcıda bulunacaktır.
Asansörlere uygulanan koruyucu bakım, periyodik muayene işlemleriyle asansörlerin sürekli çalışabilirliğini üst düzeyde tutulmasını ve güvenirlilik seviyesinin korunmasını sağlamaktadır. Asansör tesislerinin bakımında Asansör Yönetmeliğinde belirtilen nitelikte bakım personeli yer almalı ve her asansör tesis için düzenli bir bakım defteri ile bakım raporları tanzim edilmelidir. Asansörlerin güvenilirliğinin sürekli olması ancak periyodik olarak yapılacak koruyucu bakım ile sağlanabilir.
Asansör revizyonunun getireceği avantajları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;
– Güvenlik standartlarının arttırılması sayesinde daha güvenli bir kullanım sağlanmış olur.
– Yeni ürünlerin piyasaya sürülmesi sayesinde daha estetik bir görünümün oluşturulması sağlanmış olur.
– Asansörün daha konforlu çalışmasını sağlanmış olur.
– Yüksek oranda enerji tasarrufu sağlanmış olur.
Yeni Asansör Kurulumu
Binaların projelendirilmesi aşamasında ya da daha sonrasında, eski asansörlerin yerine daha güvenilir ve konforlu asansörlerin tercihinde yeni asansör kurulumu istenilebilir. Firmamız tüm kurulum aşamalarını (Projelendirme, güvenlik etiketleri, kurulum vb.) teknik ekibiyle birlikte en kısa sürede tamamlar ve size sunar. Kurulmasını istediğiniz asansörlerde konfor ve güvenlik ön planda tutularak dizayn konusunda gelişen teknoloji ile birlikte sizlere bir çok seçenek sunar.
Asansör kurulumunda en çok yer problemi sorun edilir. Firmamız bu konuda bir çok projeye imza atarak, yer sorunu olan binalara çeşitli alternatifler sunarak asansörle taşıma işini kolaylaştırmıştır.
TSE İşlemleri
Tse ürün belgesi üretmiş olduğunuz ürünün Türk standartlarına uygun olduğunu gösteren belgedir. Ürüne ait olan standardın şartlarını yerine getiren firma TSE markasını ürününe iliştirebilir.
Asansör TSE belgesi montajını yapmış olduğunuz asansörün kapasite ve spesifik özelliklerine göre verilen bir belgedir. Bu TSE belgesi asansör model başına verilir. Örneğin: 630 kg 1 msn, 800 kg 1 msn gibi. Firmalar asansör teknik dosyası ve TSE nin istemiş olduğu fabrika üretim yeri teknoloji raporunu (cig) şartlarını sağlamış olmalıdır. Bu rapor bir nevi kalite sistemidir.
Yedek Parça Temini
Firmamız kurulduğu günden beri gelişen teknoliye ayak uydurarak eski mekanik ve yeni teknoliyle yapılan tüm asansörler için yedek parça stoğu tutmakta ve her hangi bir arıza, bakım, onarım ve revizyon durumlarında en kısa sürede kesintisiz hizmet vermeye devam etmektedir.
Projelendirme
Binaya kurulacak olan ve avan projede asgari koşulları belirlenen asansörün tasarım sonucu imalat ve montaj detay bilgilerinin ve hesaplamalarının aynı zamanda nasıl yapılacağını detaylı olarak tarif eden açıklama, çizim, teknik özellikler, hesaplar ve diğer tamamlayıcı dokümanlardan yer aldığı projedir.
Firmamız asansör projelendirme işlemi için gerekli dökümanların hazırlığı ve uygulamasını yaparak sizlere teslim eder.
Acil Bakım Hizmeti
Firmamız günün her saatinde acil bir durumla karşılaşıldı zaman sizlere hizmet verebilmek için teknik ekibiyle birlikte 7/24 hizmet vermektedir. Önce insan sağlığı ve güvenliği anlayışı ile bulunduğumuz bölge başta olmak üzere tüm bölgelere en hızlı bir şekilde hizmet vermek için var gücümüzle çalışmaktayız.